Табиғи өнім-сарысудың адам өміріндегі маңызы
4 «В» сынып оқушысы Ғапбасова Аясыл «Табиғи өнім-сарысудың адам өміріндегі маңызы" зерттеу жұмысында сүт өнімдері қалдығы – сарысудың жасалу жолдарын және талдаулар көмегімен құрамы мен қасиеттерін анықтайды. Сүт өндірісінде қалдық ретінде саналатын сарысудың табиғи шикізат ретінде тұрмыста, өндірісте қолданысқа жарамдылығына, қалдықсыз технологияның көзі болатынына тоқталады.
Адам үшін пайдалы сүт өнімдерінің қасиеттерін барынша бағалауымыз керек. Сарысу – табиғи таза өнім. Алайда сарысудың ерекше құпияға толы сырларын халықтың көбі біле бермейді. Сарысуды қажеттілігімізге жаратпасақ, табиғаттың адам баласы үшін тартқан сыйын бағалмаған болар едік. Әрі тиімді, әрі қолжетімді сүт өнімін тұтынуымыз дұрыс шешім болып табылады. Қазақтың ұлттық тағамы, әрі сусыны сарысу – денсаулыққа пайдалы, табиғи құндылы Важность натурального продукта - сыворотки в жизни человека.





